HockeyNews
PLUS

Frölundas noggranna backjakt ska ge resultat – Printz får vänta

(14246) Fredrik Sjöström/Frölunda
Bildbyrån

Publicerad: 13 juni 2020

FacebookXWhatsApp

Frölunda har sex backar på kontrakt inför kommande säsong och jakten på en toppförstärkning fortsätter.

Därmed får kontraktslöse David Printz, 39, fortsätta vänta.

– Beskedet till honom är att han får ha tålamod för vi vet inte i dagsläget hur vi kommer att göra exakt, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Det är med största noggrannhet som Frölundas sportchef Fredrik Sjöström jobbar för att hitta den eller de två backar som gör backsidan fulländad.


Coronakrisen gör att Sjöström måste vara försiktigare med pengarna. Men det finns även andra faktorer som gör att en värvning dröjer.


För det finns kapabla och tänkbara backar på marknaden. Frölunda har rapporterats visa intresse för den tidigare Örebrobacken Nick Ebert, vilket Rakapuckar.com  skrev om i slutet av maj.


– Det finns spelare, absolut. En hel del som inte har sajnat och så vidare. Men sedan kan det vara så att det är lite trögt för det är trögt både i Schweiz och KHL. Vissa spelare kan sitta på pottkanten och får ingenting, det är ett dilemma för de spelarna. Sedan kan det vara att de här ganska bra spelarna sitter och avvaktar, och kanske är tvungna att avvakta, för de kanske inte får några besked. Det gör i sin tur att vi också får vänta, så det är en tröghet i systemet. Så kan man säga, säger Sjöström till HockeyNews.se.


Lägger du ut många krokar eller siktar du in dig på några enstaka spelare?


– Jag kan inte avslöja affärshemligheter här, hehe…


– Det har egentligen inte ändrats utan man har dialog med agenter och i viss mån även spelare direkt och så vidare. Det finns det inga restriktioner emot att du kan vara ute och höra av dig och kontakta och försöka luska lite vad som kan ske. Det försöker man göra. Man försöker känna på pulsen. Men att komma till avslut kan ta lite längre tid och jag tror man får ha lite mer tålamod än i normalfallet, säger Sjöström.


Finns det till och med toppnamn i Nordamerika som skulle kunna gå att få loss?


– Det är väl inte omöjligt, men där är det också lite komplicerat för där väntar vi nu på att säsongen som var ska slutföras. En hel del spelare kanske är aktuella för att slutföra den säsongen. Där har du ytterligare en problematik. Jag tror att man får ha en skopa tålamod denna off season (försäsong) helt enkelt.


David Printz har hunnit vinna både SM-guld och två CHL-titlar med Frölunda sedan januari 2019. Nu är framtiden oviss. Foto: Bildbyrån.


För erfarne och defensivt inriktade David Printz, som kom till Frölunda via en bytesaffär med Timrå i januari 2019, blir det till att ha is i magen. Hans kontrakt har gått ut, han fyller 40 år i slutet av juli, men han har visat att han håller god klass i SHL där han spelat drygt 14 minuter per match i snitt hos Frölunda.


Fredrik Sjöström har meddelat honom att det än så länge inte finns något kontraktserbjudande.


– Det är inte speciellt kul att sitta och vänta, men det är den situation som är och det har vi varit jättetydliga med hela tiden, att vi vet inte vart det kommer att barka hän, säger Sjöström.


LÄS MERTränar hos Frölunda – skrev på för Brynäs: "Klaffade inte riktigt"


Frölunda tränar för fullt under försäsongen och bygger upp fysiken inför hösten och vintern. Laget är skadefritt.


– Ja, det känns bra. Grabbarna har tränat på bra och det är många som tar steg fysiskt och det kanske är en av fördelarna med en lång sommarträning att de som har lite skavanker får lite extra tid på sig. Unga killar som kanske behöver göra en resa fysiskt får ännu mer kvalitetstid på sig att ta tillvara på. På det sättet är det faktiskt väldigt bra. Men jag tror att både du och jag, vi alla, saknar hockeyn, säger Sjöström.


Frölundas utländska spelare, med bland andra nye kanadensiske backen Stefan Elliott och slovenske forwarden Jan Mursak, ansluter senare under sommaren.


– Det blir någon form av semestermånad i juli sedan är planen att vi ska dra igång i augusti så planen är att de ska vara här i början på augusti. Sedan får vi så klart se hur det går med resorna. Vi får följa restriktionerna hur det är med resvägar, men vi ser ingen anledning att ändra något redan nu, säger sportchefen Fredrik Sjöström.


***


Intressant? Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!